Styrelsebrev till medlemmar 2021

Nu när det här året börjat vill vi passa på att tacka för ert förtroende och den fina gemenskap vi har på BRF Matrosen. Ganska snabbt när Corona väl blossade upp förstod vi också att det inte går att genomföra möten på ett smittsäkert sätt. Vi hoppas att ni har förståelse för att vi därför valt att skjuta upp informations-medlemsmöten på obestämd framtid.

Vi i styrelsen har fortsatt med vårt gedigna arbete under året och vi har genomfört våra styrelsemöten som planerat tack vare mindre grupper och med hjälp av de digitala kanalerna som erbjuds. Föreningens ekonomi är bra, investeringar görs löpande för att öka trivselfaktorn och trygghet för samtliga boende. Under december har brandskyddsåtgärder vidtagits för att säkerställa ett tryggt och säkert boende för samtliga. Tänk på att släcka ljusen och slå av spisen innan ni går hemifrån. Detta arbete kommer att förbättras och nya rutiner är på plats för att säkerställa ett långsiktigt bra arbete kring det gemensamma brandskyddet. Som boende har vi också ett eget ansvar vad beträffar brandskyddet och det är att se till att vi har fungerande brandvarnare i våra lägenheter, det kan vara skillnaden på liv och död.  Därför uppmanas samtliga boenden hos oss att testa sina brandvarnare minst en gång per halvår. Har ni inte gjort det så är januari ett bra tillfälle för detta.

Om den här andra vågen fortsätter allt för länge så kommer vi behöva kika på en lösning att exempelvis utföra kommande föreningsstämma via de digitala kanalerna som erbjuds för att kunna fatta viktiga beslut för medlemmarnas bästa.

Vi har valt att stänga ner bastun tillsvidare då vattenskador har upptäckts. Vi har påbörjat upphandlingen för att och utföra renoveringar där under 2021. Vi kommer också att stänga ner hobbyrum och pingisrummet tillsvidare då dessa inte är säkra efter utförd brandskyddskontroll. Vi kommer att behöva byta ut dörrar och fönster innan vi kan öppnar lokalerna igen. Åtgärder är påbörjade och förhoppningsvis kan vi inom en ganska snar framtid använda oss av hobbyrummen igen.

Vi har också väldigt goda nyheter till samtliga medlemmar då vi från och med 1 januari 2021 har valt att byta förvaltare till HSB. HSB känner många säkert till och har sedan starten 1923 byggt och förvaltat bostäder där man ska kunna trivas och må bra.

Vi vill också passa på att önska er alla god fortsättning, håll avstånd och hoppas att alla får vara friska.

Mvh

Styrelsen BRF Matrosen                                                                                               Mail till styrelsen